O nama

ADIPA – Društvo za istraživanje i očuvanje prirodoslovne raznolikosti Hrvatske (ADIPA – Society for Research and Conservation of Croatian Natural Diversity) je samostalno, nestranačko, nereligiozno i neprofitno udruženje građana, prvenstveno stručnjaka specijalista, koji svojim dosadašnjim djelovanjem rade na istraživanju i promociji hrvatske prirodoslovne raznolikosti i baštine te osjećaju potrebu za međusobnim udruživanjem kako bi bolje definirali ciljeve i uskladili djelovanje te ostvarili sinergijski učinak.

Skraćeni naziv Društva, ADIPA, predstavlja kraticu osnovnih geotektonskih sustava Hrvatske: Adriatic-Dinaric-Panonic-Alpic, koji ujedno određuju i definiraju prirodoslovnu raznolikost Hrvatske.

Društvo je osnovano u prosincu 2010. godine u Zagrebu, gdje mu je i sjedište, a trenutno okuplja tridesetak članova, stručnjaka većine prirodoslovnih i primijenjenih znanosti kao što su geologija, geografija, kemija, ekologija, biologija, medicina, geotehnika, speleologija, oceanologija, agronomija i šumarstvo.

ADIPA, © 2019