PRVI POZIV: Ponor Kovači- Izvor Ričine 2018

Prvi poziv za:
Međunarodnu speleološku i znanstveno-istraživačku ekspediciju
Ponor Kovači- Izvor Ričine 2018.


Ove 2018., kao i prethodnih 8. godina nastavlja se tradicija speleoloških i znanstvenih istraživanja Speleološkog društva „Mijatovi Dvori„ iz Tomislavgrada kroz 9. Međunarodnu speleološku i znanstveno-istraživačku ekspediciju Ponor Kovači-Izvor Ričine 2018., od subote 25.8. do srijede 29. 8. 2018. godine.

Istraživanja će se organizirati u okviru dvije sekcije, speleološke, koja obuhvaća bazna speleološka i speleoronilačka istraživanja te znanstvene, koja uz speleološka i biospeleološka, obuhvaća: geološka, hidrološka, geomorfološka, arheološka, biološka, agronomska i druga.

Namjeravamo nastaviti istraživanja ogromnog podzemnog sustava Ponor Kovači-Izvor Ričine, a u slučaju nepovoljnih hidroloških uvjeta i visokog vodostaja, nastavljamo istraživati brojne jame i špilje na okolnim masivima planina: Grabovica, Tušnica, Ljubuša, Vran, Kamešnica, Čvrsnica.

Sve zainteresirane pozivamo da se prijave na kontakt adrese:

a oko 01. 07 slijedi i drugi Poziv s detaljnijim podacima o organizaciji Ekspedicije.

Budite nam dragi gosti i nastavimo zajednički istraživati vrijedne speleo-hidrološke i biološke dinarske podzemne sustave. Radujemo se Vašem dolasku!

Speleološko društvo „Mijatovi Dvori“ Tomislavgrad
Udruga „Naša baština“ Tomislavgrad – Zagreb
BIOSPELD – Biospeleološko društvo u Bosni i Hercegovini
ADIPA – Društvo za istraživanje i očuvanje prirodoslovne raznolikosti Hrvatske


DOWNLOAD PDF


ADIPA, © 2019