Znanstveno stručni skup UPRAVLJANJE JEZERIMA I AKUMULACIJAMA U HRVATSKOJ


OD 4. do 6. svibnja 2017. održan je znanstveno stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom UPRAVLJANJE JEZERIMA I AKUMULACIJAMA U HRVATSKOJ – procesi, zaštita i valorizacija – i okrugli stol o aktualnoj problematici Vranskog jezera kod Biograda na Moru. Izlagači na skupu pokrili su vrlo širok spektar tema vezanih uz jezerske sustave i akumulacije – od hidrologije, utjecaja klimatskih promjena, antropogenih pritiska na jererske sustave, ekološke značajke i pocese itd. Skup je popraćen i Zbornikom radova u kojem je objavljeno 56 radova.

Članovi Društva ADIPA predstavili su se s dva usmena priopćenja i rada:
  • Ozimec R., Baković N. 2017. Podzemna anhijalina jezera: primjer špilje Šipun (Cavtat, Dubrovnik, Hrvatska), Znanstveno stručni skup UPRAVLJANJE JEZERIMA I AKUMULACIJAMA U HRVATSKOJ – procesi, zaštita i valorizacija  i okrugli stol o aktualnoj problematici Vranskog jezera kod Biograda na Moru, Zbornik radova,237-240.
  • Baković N., Goreta G. 2017. Lentička komponenta rijeke Krke u kontekstu klimatskih promjena, Znanstveno stručni skup UPRAVLJANJE JEZERIMA I AKUMULACIJAMA U HRVATSKOJ – procesi, zaštita i valorizacija  i okrugli stol o aktualnoj problematici Vranskog jezera kod Biograda na Moru, Zbornik radova, 21-24.
Zbornik radova u digitalnom obliku možete pogledati na ovom linku:
ADIPA, © 2019